Monografia Catedralei românești din Vârșeț

În Catedrala ortodoxă românească din Vârșeț, Serbia a avut loc, sâmbătă, lansarea cărții „Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Vârșeț. Istorie și artă bisericească” scrisă de părintele arhimandrit Longhin Muncean. La eveniment au participat și Înalpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, și Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei. Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor oraganizate cu prilejlul sărăbătoririi centenarului târnosirii catedralei românești din Vârșeț, informează TRINITAS TV.

Cartea a fost tipărită la Editura Episcopiei Caransebeșului. Lansarea cărții a reunit preoți și credincioși din România și Serbia, dar și reprezentanți ai corpului diplomatic.

Manifestările dedicate centenarului târnosirii catedralei românești din Vârșeț s-au încheiat duminica aceasta cu Sfânta Liturghie oficiată în lăcașul de cult de un sobor de ierarhi ai Bisericii noastre.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sfântul Nicolae prevestește bunătatea lui Moș Crăciun sau iubirea milostivă a lui Dumnezeu

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a asistat marți la Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor la Palatul Patriarhiei. În cuvântul rostit…