Momente de bucurie: Una dintre fetele crescute la Așezământul social Sf. Ier. Leontie de la Rădăuți s-a căsătorit

La Așezământul social Sf. Ier. Leontie de la Rădăuți a fost oficiată în 13 iulie 2019 Taina Cununiei pentru Larisa, unul dintre copiii sprijiniți de comunitatea formată de Arhim. Iustin Dragomir, stareţul Mănăstirii Bogdana.

Aşezământul de copii Sfântul Ierarh Leontie este un serviciu social ce asigură un mediu stabil și servicii integrate oferite beneficiarilor în vederea reintegrării în familie sau, după caz, a reintegrării socio-profesionale și pregătirii pentru viață independentă.

Numeroși colegi din cadrul comunității au susținut-o pe Larisa în această zi specială și unică pentru ea.

Cununia religioasă a fost oficiată în biserica copiilor de Arhim. Iustin Dragomir, stareţul Mănăstirii Bogdana şi Protos. Iustin Tănase, împreună cu părinții slujitori în cadrul bisericii.

Nunta Larisei a fost resimţită ca o împlinire a muncii noastre, a tuturor celor care ostenim aici cu drag, în încercarea de a asigura un viitor optim copiilor şi tinerilor de a căror creştere şi dezvoltare suntem responsabili, acela de a-i vedea aşezaţi la casele lor şi capabili să se descurce prin forţe proprii.

Așezământul Sf. Ier. Leontie de la Rădăuți

Înfiinţat în toamna anului 2011, Aşezământul din municipiul Rădăuți, județul Suceava găzduieşte în prezent 122 de copii şi tineri (63 de fete şi 59 de băieţi), cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani, dar şi majori: şase studenţi, conform site-ului instituției.

A fost construit la iniţiativa Arhim. Iustin Dragomir, stareţul Mănăstirii Bogdana din Rădăuţi, şi este destinat orfanilor şi copiilor din familii cu posibilități financiare limitate.

Aşezământul a fost sfinţit de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în data de 6 noiembrie 2015.

Foto credit: Așezământul Sf. Ier. Leontie de la Rădăuți/ Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente