Moment festiv la Târgoviște

Senatul Universității „Valahia” din Târgoviște a acordat joi, 11 iulie 2013, titlul de Doctor Honoris Causa Înaltpreasfințitului Părinte Prof. Univ. Dr. Nifon Mihăiță, Arhiepiscop și Mitropolit, în cadrul unei ședințe festive.Ceremonia s-a desfășurat la Centrul Internațional de Conferințe al Universității „Valahia”, în prezența conducerii Universității, a membrilor Senatului universitar, a unor autorități locale și județene, a unor parlamentari dâmbovițeni, a profesorilor Facultății de Teologie și Științele Educației și ai Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur”, a numeroși preoți, studenți și masteranzi, după cum ne-a transmis BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TRGOVIȘTEI.

Laudatio a fost rostit de către Înaltpreasfințitul Părinte Prof. Univ. dr. ANDREI ANDREICUȚ, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, iar laudationes au fost rostite de către: Pr. prof. univ. dr. Nicolae D. NECULA; Decan onorific al Facultății de Teologie „Justinian Patriarhul” a Universității din București; Pr. prof. univ. dr. Nicolae BRNZEA, Președintele Senatului Universității din Pitești; Pr. prof. univ. dr. Aurel PAVEL, Decanul Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și domnul Prof. univ. dr. Daniel MUNTEANU de la Universitatea din Bamberg, Germania, și Universitatea „Valahia” din Târgoviște.

În prelegerea sa, intitulată „Perspectiva ortodoxă asupra misiunii și dialogului inter-religios”, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit NIFON a evidențiat faptul că: misiunea ortodoxă are în centrul mesajului ei dorința de a oferi lumii tradiția vie a Bisericii, parfumul vieții apostolice, felul în care din întâlnirea Evangheliei cu cultura și civilizația spațiilor locuite astăzi de ortodocși, a răsărit o frumoasă cultură duhovnicească, s-a sedimentat o puternică credință și a înflorit un autentic mod de viață creștin. Iar,dialogul ecumenic este o necesitate firească a contemporaneității, un suport necesar misiunii Bisericii și respectul fidel față de dorința Mântuitorului Hristos. Implicarea în mișcarea ecumenică, în dialogul inter-creștin este, pentru Biserica noastră o ocazie potrivită de a afirma Ortodoxia și valorile ei axiale și nepieritoare, bogăția experienței și vieții ei în Hristos Domnul, frumusețea spiritualității, daruri care trebuie împărtășite tuturor celorlalți creștini, ca și aceștia să se bucure și să ajungă la adevărata credință”.

Comentarii Facebook


Știri recente