Moment festiv la Sibiu

Absolvenţii promoţiei 1985-1989 a Institutului Teologic de Grad Universitar de la Sibiu, actuala Facultate de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna”, s-au revăzut la 25 de ani de la absolvirea cursurilor de licenţă. Absolvenţii au fost binecuvântaţi de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

Cei aproximativ 50 de absolvenţi din ultima promoţie a Institutului Teologic de la Sibiu, devenit ulterior după evenimentele din decembrie 1989, Facultatea de Teologie Ortodoxă din vechea cetate transilvană, au păşit din nou în “Alma Mater”, locul unde s-au format intelectual şi duhovniceşte pentru a deveni slujitorii Bisericii.

Programul întâlnirii de 25 a început cu un Te Deum oficiat de Preasfinţitul Andrei Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului în capela facultăţii. La slujbă au participat IPS Mitropolit Laurenţiu, pr. acad. prof. univ. dr. Mircea Păcurariu, decanul facultăţii şi pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, iar în soborul de preoţi au făcut parte pr. prof. univ. dr. Dumitru Abrudan, prodecanul facultăţii sibiene, pr. conf. univ. dr. Mircea Ielciu, consilierul cultural de la Arhiepiscopia Sibiului, pr. Savu Popa şi alţi slujitori ai sfintelor altare. După Te Deum a fost oficiat un parastas pentru profesorii şi colegii trecuţi la Domnul, potrivit mitropolia-ardealului.ro.

La sfârşit, IPS Mitropolit Laurenţiu i-a binecuvântat pe absolvenţi, i-a felicitat pentru activitatea lor pastoral-misionară din aceşti ani şi i-a îndemnat să rămână vrednici slujitori ai Bisericii străbune.

Întâlnirea a continuat în Aula “Mitropolit Ioan Meţianu”, unde a avut loc un curs festiv susţinut de pr. acad. prof. univ. dr. Mircea Păcurariu, care le-a vorbit absolvenţilor despre realizările pe plan cultural şi spiritual din timpul celor 25 de ani de domnie ai Sfântului Constantin Brâncoveanu. A urmat citirea catalogului, prilej pentru absolvenţi de a-şi prezenta realizările pe plan familial dar şi profesional.

Comentarii Facebook


Știri recente