Moment festiv la Seminarului Teologic din Caransebeș

Joi, 20 iunie, la Reședința episcopală din Caransebeș, în prezența Preasfințitului Lucian, a avut loc ședința Consiliului profesoral al Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, la care au participat dascălii titulari, profesorii asociați, precum și părinții pedagogi care deservesc instituția de învățământ teologic din localitate, după cum ne-au precizat Diac. Nicolae Codrea și Darius Herea.

La finalul anului școlar a fost evaluată, de către cei prezenți, situația la învățătură, cea duhovnicească, precum și cea disciplinară a elevilor seminariști. Ținând seama de anumite exigențe din punct de vedere educativ și duhovnicesc s-au luat în discuție mai multe teme de către dascălii prezenți.

În continuare, în sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeșului, în prezența Preasfințitului Lucian, a avut loc festivitatea de premiere a elevilor Seminarului Teologic Ortodox Liceal „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș. În cadrul manifestării au fost premiați elevii seminariști care de-a lungul anului școlar au obținut rezultate bune și foarte bune la învățătură în formarea lor de viitori slujitori ai altarelor. Cinstire și premii s-au acordat și elevilor care au participat la activitățile misionare, pastorale și caritative ale episcopiei.

Premiile oferite elevilor au constat în cărți și bani și au fost acordate din partea Centrului eparhial, ca mulțumire pentru dragostea și interesul arătat de aceștia pentru studiul teologiei, dar și pentru încurajarea pe mai departe spre un progres școlar și duhovnicesc. Au primit diplome de vrednicie, cărți și premii în bani și elevii seminariști care în cursul anului școlar 2012-2013 s-au remarcat prin ținuta lor duhovnicească și dragostea pentru Biserica lui Hristos.

Seminarul Teologic din Caransebeș, instituție de învățământ reprezentativă pentru Banatul montan, își are începuturile în anul 1865, când, prin hotărârea Consistoriului din 23 septembrie 1865, se transferă aici secția românească a Școlii Clericale din Vârșeț. În decursul timpului, școala teologică din Caransebeș a oferit Bisericii noastre strămoșești, precum și țării absolvenți care au devenit preoți, dascăli, ierarhi, oameni care au făcut cinste ortodoxiei românești. Între anii 2006-2008, la inițiativa Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului, Seminarul Teologic din Caransebeș și-a primit o nouă locație, pe strada Ardealului nr. 29, unde s-a amenajat complexul instituției de învățământ teologic. Acesta cuprinde săli de clasă noi, dotate cu toate accesoriile necesare desfășurării procesului educațional, internat modern, sală de lectură, sală de meditație, sală de sport și laborator de informatică amenajat corespunzător.

Comentarii Facebook


Știri recente