Moment festiv la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu

Absolvenții promoției 1979-1983 de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu s-au reîntâlnit după 30 de ani de la finalizarea cursurilor de licență. Revederea de 30 de ani a avut loc marți, 8 octombrie, în cetatea transilvană și a început cu Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala mitropolitană, de un sobor de preoți condus de pr. prof. dr. Dumitru Abrudan, potrivit mitropolia-ardealului.ro. Absolvenții au venit la Sibiu împreună cu familiile și au participat la Sfânta Liturghie, o parte dintre ei slujind în soborul de preoți.

După Sfânta Liturghie, soborul de preoți a oficiat un parastas pentru ierarhii, profesorii și colegii trecuți la Domnul. În Catedrala mitropolitană, absolvenții s-au întâlnit și cu Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. În cuvântul de bun-venit, ierarhul i-a felicitat pentru cei 30 de ani de slujire în ogorul Domnului, pentru dragostea frățească de care au dat dovadă prin organizarea acestei revederi și i-a îndemnat să fie misionari și vestitori ai lui Dumnezeu până la sfârșitul vieții.

Cuvântul de mulțumire din partea absolvenților a fost rostit de pr. conf. univ. dr. Mircea Ielciu, prodecanul Facultății de Teologie din Sibiu, iar ca semn de prețuire și de mulțumire, absolvenții i-au oferit ierarhului un buchet de flori.

Întâlnirea a continuat în Aula „Mitropolit Ioan Mețianu”, unde alături de pr. prof. dr. Dumitru Abrudan, au fost prezenți și rectorul Institutului Teologic Universitar de la acea vreme, pr. prof. univ. dr. Constantin Voicu, îndrumătorul de an al promoției 1979-1983, pr. prof. univ. dr. Dorin Oancea, și actualul decan al instituției sibiene, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel. Absolvenții și-au prezentat fiecare în parte activitatea pastoral-misionară din cei 30 de ani de slujire preoțească, situația familială și celelalte realizări personale.

Comentarii Facebook


Știri recente