Moment festiv în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, aniversează astăzi, 23 august 2014, împlinirea vârstei de 60 de ani.

Vineri, 22 august 2013, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a participat la slujba Vecerniei și a Litiei la biserica – paraclis episcopal cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Mina” din incita Centrului Eparhial. Sâmbătă, 23 august 2013, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica – paraclis episcopal, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia.

Preasfinția Sa a mulțumit tuturor celor prezenți pentru urările adresate, vorbind despre însemnătatea liturgică a acestei zile, Odovania Adormirii Maicii Domnului, despre ajutorul pe care toți îl primim prin rugăciunile Sfintei Născătoare de Dumnezeu.

La ora 11:30 la paraclisul episcopal s-a săvârșit slujba de Te Deum, apoi Preasfințitul Părinte episcop Vincențiu a fost felicitat la Centrul Eparhial de părinții consilieri, părinții protopopi, părinți stareți și de oficialități locale, județene și centrale, cu ocazia zilei de naștere, potrivit sf-esc.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente