Moment comemorativ în Parohia Agrișu Mare

Obștea credincioșilor din Parohia Agrișu Mare, Protopopiatul Ineu, din cadrul Arhiepiscopiei Aradului, în frunte cu Părintele paroh Adrian Zaha, a dat veste tuturor fiilor satului, încă de la sărbătoarea Rusaliilor, despre inițiativa de a comemora, printr-o slujbă de pomenire, preoții trecuți la cele veșnice care au deservit comunitatea, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Astfel, în duminica a II-a după Rusalii, a pomenirii Sfinților Români, în monumentala biserică parohială purtând hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” a fost oficiată Sfânta Liturghie, în cadrul căreia preotul locului a evocat memoria și personalitatea slujitorilor altarului bisericii parohiale. După otpustul Sfintei Liturghii, toți cei prezenți au înconjurat mormântul vrednicului preot Romul Motorca, ctitor al bisericii parohiale, personalitate marcantă a preoțimii arădene din prima jumătate a veacului XX, distins în anul 1934 cu Coroana României în grad de ofițer, de la a cărui mutare la Domnul s-au împlinit anul acesta 67 de ani.

În cadrul slujbei de Parastas oficiată la mormântul său, frumos împodobit cu flori, au fost pomeniți și ceilalți preoți ai parohiei, pomelnicul fiind încheiat cu numele vrednicului de pomenire, preot Solomon Mican, fixat în memoria colectivă datorită realizărilor din anii păstoririi pe tărâm pastoral-cultural și gospodăresc. Răspunsurile liturgice, atât la Sfânta Liturghie, cât și la slujba de pomenire au fost date de tânărul cor al parohiei, înființat în urmă cu un an, la inițiativa preotului paroh.

Comentarii Facebook


Știri recente