Moment aniversar la Seminarul Teologic din Craiova

Absolvenții Seminarului Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova, promoția 1973, s-au reunit luni, 27 mai 2013, pentru a sărbători aniversarea a 40 de ani de la terminarea studiilor liceale. Alături de foștii absolvenți, la eveniment a fost prezent și Înalt Preasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a precizat Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

Printre absolvenții acestei promoții îi amintim pe pr. prof. univ. dr. Ștefan Buchiu, decan al Facultății de Teologie din București, pr. prof. univ. dr. Alexandru Isvoranu, de la Facultatea de Teologie din Craiova și pr. prof. dr. Alexandru Stănciulescu – Bârda.

Întâlnirea a debutat prin săvârșirea Sfintei Liturghii și a unei slujbe de Parastas în Paraclisul Seminarului, pentru toți profesorii și colegii de promoție plecați la cele veșnice. A urmat apoi întrunirea din sala de clasă, și prezentarea de către fiecare participant a realizărilor obținute în acești 40 de ani, în viața profesională și personală. Emoția momentului a fost completată cu depănarea amintirilor desprinse de pe băncile școlii, toți mărturisind la unison că, în Seminarul Teologic de la Mofleni, au petrecut momente de neuitat, au legat prietenii puternice care sunt statornice și astăzi.

„Este un moment plin de emoție, când, rememorând realizările și împlinirile din acești 40 de ani, v-ați adus aminte de profesorii dumneavoastră, de momentele deosebite petrecute în Seminarul Teologic de la Craiova. Ați prezentat și activitatea fructuoasă în domeniul principal, viața noastră bisericească. Ați arătat că ați construit ceva și prin familie, prin copiii dumneavoastră, și v-ați prelungit astfel existența, împlinirea și misiunea pe acest pământ și prin copiii și nepoții dumneavoastră”, a spus ÎPS Părinte Mitropolit Irineu, în cuvântul adresat participanților la acest eveniment aniversar.

Comentarii Facebook


Știri recente