Moment aniversar la Palatul Patriarhiei

La Sărbătoarea Sfintei Treimi Centrul de Presă BASILICA al Patriarhiei se află în sărbătoare. La acest moment aniversar, după oficierea slujbei Sfintei Liturghii și a Te-Deum-ului, a avut loc la Palatul Patriarhiei din Capitală un moment aniversar la care au participat ostenitorii Centrului de Presă BASILICA.

Astfel, în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei a fost vizionat filmul documentar „Radio TRINITAS – 15 ani de activitate misionară”. După vizionarea acestuia au fost prezentate cărțile și produsele multimedia recent apărute la Agenția de știri BASILICA, Ziarul Lumina, Radio TRINITAS, TRINITAS TV, dintre care amintim:

– albumul „CUVINTE ȘI IMAGINI DIN VIAȚA BISERICII. Agenția de știri Basilica” – apărut cu ocazia împlinirii a 5 ani de activitate a Agenției de știri a Patriarhiei Române, la Editura BASILICA.

– „PELERIN ÎN BUCUREȘTI. Ghid pentru vizitatori”, la Editura BASILICA

– volumul „ÎNSEMNĂRI DIN PRIDVOR. Lumini din Ziarul Lumina”, autor Daniela Șontică, la Editura TRINITAS, Colecția MEDIA CHRISTIANA, Seria Lumina.

– volumul „EVANGHELIA ZILEI„, autor Preot Dumitru Păduraru, Editura TRINITAS, Colecția MEDIA CHRISTIANA, Seria Radio TRINITAS.

– filmul documentar „RADIO TRINITAS – 15 ani de apostolat mediatic”

– filmul pe DVD: „Șantierul Catedralei Mântuirii Neamului. Construirea infrastructurii: noiembrie 2010 – aprilie 2013″

– CD-ul în format mp3 „MICA BIBLIE – 40 de episoade biblice din Vechiul și Noul Testament”, produs de Radio TRINITAS.

– CD audio „CNTĂRI LA SFINȚII ÎMPĂRAȚI CONSTANTIN ȘI ELENA” – interpretează protopsalt: Gabriel Rădășanu, apărut la Radio TRINITAS.

După aceste lansări 4 jurnaliști creștini de la instituții media din București au primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel Diploma omagială Sfinții Împărați Constantin și Elena.

În continuare, Patriarhul României a rostit un cuvânt de binecuvântare intitulat Misiunea mediatică a Centrului de Presă BASILICA se amplifică din care redăm: „Prin activitatea sa de transmitere a informației și către cei din afara spațiului strict bisericesc, Centrul de Presă BASILICA a contribuit și contribuie, prin toate cele cinci componente mediatice ale sale, la un act creștin de educație și culturalizare în societatea românească actuală, vocația misionară a acestui Centru mediatic patriarhal fiind dublată astfel și de una pedagogico – patriotică. Tuturor ostenitorilor și colaboratorilor Centrului de Presă BASILICA le împărtășim aprecierea și prețuirea noastră pentru că, prin lucrarea lor de transmitere în societate a Evangheliei lui Hristos și a mesajului Bisericii Sale, lumina iubirii milostive va crește în sufletele multor oameni”.

Centrul de Presă BASILICA a fost înființat la inițiativa, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în data de 27 octombrie 2007, la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor și are următoarele componente:

– postul de Radio TRINITAS, care a fost înființat în 1996 și a început să emită la 17 aprilie 1998

Ziarul Lumina, care a apărut pentru prima dată la 7 februarie 2005

– postul de Televiziune TRINITAS, care emite din 27 octombrie 2007

Agenția de știri BASILICA, care a fost înființată la 27 octombrie 2007 și a început să își desfășoare activitatea de la Sărbătoarea Sfintei Treimi din 16 iunie 2008

Biroul de presă al Patriarhiei Române, înființat după 1990 și care a devenit parte a Centrului de presă BASILICA din ianuarie 2008.

Comentarii Facebook


Știri recente