Moment aniversar în Mitropolia Ardealului

Pentru întreaga Mitropolie a Ardealului, sărbătoarea Sfântului Ioan Gură de Aur din acest an a fost o zi de mare sărbătoare, întrucât s-au împlinit șapte ani de la întronizarea Înalt Preasfințitul Laurențiu pe scaunul mitropolitan de la Sibiu. Momentul a fost celebrat în Catedrala mitropolitană, unde s-a oficiat Sfânta Liturghie și o slujbă de Te Deum, după cum ne informează mitropolia-ardealului.ro.

Preoții din tot județul Sibiu au venit la Catedrala mitropolitană pentru a se ruga la Sfânta Liturghie și pentru a fi alături de IPS Mitropolit Laurențiu, la ceas aniversar. Slujba religioasă a fost oficiată de Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, iar în soborul de preoți s-au aflat consilieri eparhiali, protopopi și cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu.

După Sfânta Liturghie, soborul slujitor a oficiat o slujbă de Te Deum, în prezența IPS Mitropolit Laurențiu. La final, PS Andrei Făgărășanul l-a felicitat pe Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu în numele tuturor preoților și al colaboratorilor de la centrul eparhial și l-a asigurat de rugăciunile lor neîncetate pentru sănătatea și îndelunga sa păstorire, de fiasca lor supunere și de neîncetata dăruire în activitățile pastoral-misionare la care sunt chemați fiecare în parte.

„Vă rugăm să primiți din partea clerului și a credincioșilor prezenți în Catedrala noastră, din partea ierarhilor, a preoților și a credincioșilor din Mitropolia Ardealului dragostea noastră duhovnicească, supunerea noastră și râvna cu care Îl slujim pe Hristos-Domnul”, a spus PS Andrei Făgărășanul.

IPS Mitropolit Laurențiu a mulțumit tuturor pentru prețuirea arătată la ceas aniversar și pentru eforturile depuse în parohii la slujirea preoțească.

„Acești șapte ani sunt plini de osteneală și de muncă, atât din partea noastră, cât și din partea frățiilor voastre. Pentru toate acestea vă mulțumesc și pe toți vă îmbrățișez cu drag, la această zi importantă pentru noi și pentru Mitropolia Ardealului”, a spus IPS Laurențiu.

Comentarii Facebook


Știri recente