Moldova bisericilor de lemn

La Editura Trinitas a Patriarhiei Române a apărut recent volumul intitulat Moldova bisericilor de lemn. Autoarea volumului este Otilia Bălinișteanu.

În prefața cărții este precizat faptul că bisericile de lemn din cele șase județe ale Moldovei, prezentate în volumul de față, constituie un important document al artei tradiționale a lemnului din această parte a țării.

Cititorii pot descoperi la pagina nouă argumentarea autoarei cu privire la demararea acestui proiect de redescoperire a locurilor și tradițiilor românești.

Aventura călătoriilor mele prin Moldova bisericilor de lemn, în vederea realizării de reportaje, s-ar putea rezuma așa: o perioadă de patru ani, șase județe străbătute, 204 biserici văzute, peste 20,000 de kilometri parcurși. Moldova bisericilor de lemn e un tezaur al României culturale și arhitecturale, încă insuficient cunoscut, încă prea puțin exploatat, a evidențiat Otilia Bălinișteanu.

Lucrarea poate fi cumpărată de la de la Librăria Cărţilor Bisericeşti (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul Ortodoxia (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Kreţulescu), Magazinul Daruri pentru pelerini (Piaţa Gării de Nord, nr. 1-3, ieşire Calea Griviţei), Magazinul Librăria Ortodoxă (B-dul Regina Maria, Nr. 1).

Mai multe apariții editoriale AICI.

Comentarii Facebook


Știri recente