Moaștele Sfinților Rafael și Irina, la Vitoria-Gasteiz

Duminică, 20 ianuarie, a fost prilej de bucurie duhovnicească în Parohia „Sfinții Doctori fără de arginți Cosma și Damian” din Vitoria-Gasteiz, Spania. Cu binecuvântarea Preasfințitului Timotei, au fost aduse la Vitoria, de către părintele iconom stavrofor George Laurențiu Bota de la Tohanul Vechi II, Zărnești (Brașov), Sfintele Moaște ale Sfântului Rafael și ale Sfintei Irina din Insula Lesvos (Grecia), informează episcopiaspanieiportugaliei.es.

Acești sfinți tămăduitori au fost cei care l-au ajutat pe Siluan, fiul părintelui George, atunci când a avut nevoie de un transplant de ficat și de reconstrucție a căilor respiratorii. A fost lucrarea lui Dumnezeu, a sfinților și a oamenilor îngemănate în har, lacrimi, suferință și rugăciune.

În cadrul Sfintei Liturghii din Duminica vindecării celor zece leproși, s-a săvârșit și botezul pruncului Leonardo, iar părintele George a rostit un frumos cuvânt de învățătură despre Sfinții Rafael și Irina, despre importanța Sfintei Taine a Botezului integrat în Sfânta Liturghie, îndemnându-ne să fim recunoscători lui Dumnezeu pentru darurile Sale cele bogate.

Pe această cale, părintele George Bota îi mulțumește Preasfințitului Timotei pentru binecuvântarea ce a dat-o în anul 2010, ca românii de pe aceste meleaguri să sprijine financiar operația de transplant. Totodată, le mulțumește preoților și credincioșilor din această eparhie pentru jertfelnicia lor și rugăciunile ce le-au făcut pentru Siluan. Toate acestea au făcut ca astăzi Siluan să fie între noi, sănătos, bucurându-se de viață alături de întreaga familie (preotul George, preoteasa Cecilia și ceilalți doi fii, David și Samuel). După lacrimi de suferință, dar cu nădejde, a venit și rândul lacrimilor de bucurie cu recunoștință.

După spusele sfinților, „Calea lui Hristos este cu multe necazuri și suferințe, însă cei care se apropie de ei cu credință sunt vindecați” și sfinții mijlocesc pentru ei să primească cununa cea veșnică. Minunat este Dumnezeu întru sfinții Lui.

Comentarii Facebook


Știri recente