Moaștele Sfântului Ioan Rusul la Catedrala din Urziceni

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în perioada 28-31 martie 2013, vor fi aduse spre închinare Moaștele Sf. Ioan Rusul, în Catedrala din Urziceni, după cum ne-a precizat Preot Bogdan-Ionut Stancu

Protopopul Urzicenilor.

Moaștele vor veni din Episcopia Giurgiului, de la Mănăstirea cu același nume, Sf. Ioan Rusul.

Astfel, joi 28 martie, ora 16.00, vor fi întâmpinate de preoți și credincioși la intrarea în oraș (zona stadion) și vor fi purtate pe, deja consacrată, Calea Sfinților către Catedrală. Creștinii se vor putea închina sfintelor odoare până duminică 31 martie 2013, ora 18.00. Biserica va fi deschisă pe toată durata pelerinajului și vor fi săvârșite slujbe permanent.

În ultima zi de pelerinaj vom avea bucuria binecuvântării Ierarhului nostru Preasfințitul Părinte VINCENȚIU, care va săvârși Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena din Municipiul Urziceni.

Este al cincilea an consecutiv când în urbea noastră sunt aduse sfinte moaște. A devenit deja o tradiție ca în perioada Postului Mare credincioșii să se bucure de întâlnirea în mod tainic cu sfinții lui Dumnezeu aici pe pământ.

Această procesiune marchează un eveniment important și pentru Eparhia noastră, căci anul acesta se împlinesc 20 de ani de la înființarea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Sfântul Ioan Rusul este un sfânt mai nou al Bisericii. El a murit în anul 1730 pe 27 mai. Este recunoscut ca vindecător de boli grave și de cancer, dar și un sfânt care „plânge pentru tineret”, fiind astfel socotit ocrotitor al copiilor și ajutător familiilor care nu pot avea copii.

Comentarii Facebook


Știri recente