Moaştele Sfântului Calinic au ajuns în Protoieria Câmpina

Racla cu un fragment din moaştele Sfântului Ierarh Calinic de la Mănăstirea Cernica a început duminică pelerinajul în Protoieria Câmpina.

În perioada 17-24 februarie 2019, moaştele Sfântului Ierarh Calinic se vor afla spre închinare  credincioşilor în mai multe parohii din municipiul Câmpina, evenimentul fiind intitulat O săptămână de rugăciune alături de Sfântul Calinic – ctitor de biserici câmpinene.

Programul evenimentului aici.

Delegaţia Mănăstirii Cernica, care însoţeşte sfintele moaşte, a fost întâmpinată duminică, 17 februarie, în jurul orei 16:00, de părintele protoiereu Grigorie Melnic împreună cu mai mulţi clerici, la intrarea în municipiu.

Apoi, cele două cele două delegaţii au purtat sfintele moaşte în procesiune până la biserica parohiei Sfântul Nicolae-Câmpina.

După ce a fost înconjurat lăcaşul de cult, moaştele Sfânului Ierarh Calinic de la Cernica au fost aşezate spre închinare credincioşilor în interiorul lăcaşului de cult.

„Preacuviosul Părinte Vasile, egumenul Mănăstirii Cernica, a adresat celor de față un cuvânt de binecuvântare, evocând pe scurt viața Sfântului Calinic și motivând pe cei de față să participe cu bucurie la acest deosebit pelerinaj”, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica, pr. Grigore Meșteroaie de la parohia Sf. Nicolae.

La rândul său, părintele Grigore Melnic, Protoiereul protopopiatului Câmpina, și-a exprimat nădejdea că zilele în care moaştele Sfântului Calinic se vor afla în municipiul Câmpina vor fi „prilej pentru mulți să alerge la mijlocirea părintească mult folositoare a Sfântului Ierarh Calinic”.

De la ora 17:00 a fost oficiată Slujba Privegherii, iar la final pr. Moga Petru de la parohia Sf. Nicolae a subliniat importanța prezenţei sfintelor moaște ale Sfântului Calinic pe meleagurile câmpinene.

În cursul zilei de luni, 18 februarie 2019, racla cu moaştele Sfântului Calinc va fi purtată în pelerinaj la biserica Parohiei Sfânta Treime – Câmpina.

Foto credit: Grigore Meşteroaie

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…