Moaștele Sf. Grigorie Decapolitul, la Gherla

Sfinții Români, pomeniți mâine în Biserica Ortodoxă sunt sărbătoriți în mod special la Gherla. Cu acest prilej, credincioșii se pot închina Moaștelor Sfântului Grigorie Decapolitul aduse în Municipiu special cu prilejul acestei sărbători.

Manifestările au început în această după-amiază, la ora 15, cu întâmpinarea de către ÎPS Andrei împreună cu soborul de preoți și diaconi, a delegației venite din partea Arihepiscopiei de Râmnicu-Vâlcea, în frunte cu PS Episcop Sebastian al Slatinei și Romanaților. Din delegație a făcut parte și un grup de maici de la Mănăstirea „Bistrița Vâlceană” care a adus Moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul, informează radiorenasterea.ro

De la ora 15:30, în Biserica cu hramul „Sf. Nicolae” a fost oficiat Acatistul Sf. Grigorie Decapolitul, în prezența ierarhilor și a credincioșilor veniți să se închine la racla cu Sfintele Moaște. ÎPS Andrei, Mitropolitul Clujului, a vorbit cu acest prilej, despre importanța sosirii Sfintelor Moaște pentru comunitatea din Gherla, dar și pentru întreaga Eparhie. Începând cu ora 16:30, s-a pornit într-o procesiune cu moaștele Sf. Grigorie Decapolitul, care s-a finalizat la Biserica cu hramul „Sf. Cuv. Parascheva”. Aici, de la ora 18, a fost oficiată Slujba Privegherii, în prezența PS Sebastian, Episcopul Slatinei și Roamanaților.

Mâine, când Biserica cu hramul „Sf. Cuv. Parascheva” își va serba hramul, Sf Liturghie va fi oficiată de către PS Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi și în prezența Moaștelor Sf. Grigorie Decapolitul. Sărbătoarea dedicată Sfinților Români de la Gherla se va încheia duminică după-masa, când de la ora 16 va avea loc conferința „Ortodoxie și românism”, susținută de PS Episcop Sebastian. Conferința va fi urmată și de un dialog cu invitații și de o întâlnire de suflet cu credincioșii și tinerii din comunitatea gherleană la cinematograful din oraș, unde va fi susținut un moment artistic spre vrednica pomenire și cinstire a martirilor neamului românesc.

Comentarii Facebook


Știri recente