Moaștele Sf. Anastasia cinstite în Argos, unul din cele mai vechi orașe din Europa: FOTO

Sf. Anastasia

Moaștele Sf. Anastasia au fost cinstite duminică, dar și luni, în ziua ei de prăznuire, în Argos – unul din cele mai vechi orașe din Europa.

La Mănăstirea din Argos au fost aduse duminică, 28 octombrie 2018, moaștele Sf. Anastasia Romana de la Mănăstirea Grigoriu din Muntele Athos.

Sfintele moaște au fost purtate în procesiune în jurul bisericii de Mitropolitul Nectarie de Argolida, informează Romfea.

După procesiune, ierarhul a oficiat slujba vecerniei mari cu litie și a rostit un cuvânt de învățătură despre viața Sfintei Anastasia Romana.

Sf. Anastasia

Sfânta Cuvioasă Muceniță Anastasia Romana a trăit pe vremea împăraţilor Deciu (250-253) şi Valerian (253-260), guvernator al Romei fiind Prov, pe când se pornise, iarăşi, mare prigoană împotriva creştinilor.

Rămasă orfană la vârsta de trei ani, Anastasia fusese luată de o bătrână stareță Sofia şi crescută la o mănăstire din apropierea Romei.

Sfânta a fost chinuită și ucisă la porunca guvernatorului Prov pentru că nu a vrut să se închine zeilor și nici să se mărite. „Viaţa şi veselia mea este Domnul meu Iisus Hristos, pentru Care de o sută de ori, de ar fi cu putinţă, sunt gata a muri”, spunea Sf. Anastasia potrivit sinaxarelor.

Astăzi mare parte din moaştele sale se află la Mănăstirea Grigoriu din Muntele Athos, dar fragmente se mai află și în țara noastră, la Mănăstirea Șinca Nouă (Brașov) și în alte sfinte lăcașuri.

Foto credit: Romfea

Comentarii Facebook


Știri recente