Mitropolitul Vladimir a primit darurile oferite de Patriarhul României

Mitropolitul Vladimir al Chișinăului a primit marți Ordinul Sfântul Apostol Andrei cel Întâi Chemat, un engolpion și o icoană cu reprezentarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, daruri transmise de Patriarhul României prin delegația care a participat la București la proclamarea Sfântului Ierarh Dionisie, Episcopul Cetății Albe-Ismail.

Arhimandritul Porfirie Dobre, starețul Mănăstirii Sireți și Egumena Epistimia Goncearenco, stareța Mănăstirii Suruceni, au oferit darurile transmise de Patriarhul Daniel.

Înaltpreasfinția Sa a luat act cu mulțumire și satisfacție sufletească de atitudinea frățească, prietenească și părintească a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, nădăjduind că vor fi continuate și aprofundate relațiile frățești prin mijlocirea și binecuvântarea Sf. Ierarh Dionisie, noul sfânt odrăslit din binecuvântatul pământ al Moldovei, informează Mitropolia Chișinăului.

Ceremonia de proclamare a canonizării Sf. Dionisie a avut loc de Sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, 27 octombrie 2019.

La eveniment, maica Epistimia Goncearenco și Arhim. Porfirie Dobre au fost distinși cu Ordinul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

Maica Epistimia a oferit Patriarhului României, din partea Mitropolitului Vladimir, un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Dionisie încadrat într-o raclă aurită în forma unei mâini.

După ceremonia de proclamare au fost oferite mai multe distincții unor reprezentanți ai autorităților locale și centrale, clerici ai Mitropoliei Chișinăului (Patriarhia Rusă) cât și ai Mitropoliei Basarabiei (Patriarhia Română).

Între cei evidențiați s-a numărat Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud, cel care a inițiat demersurile de canonizare a Ierarhului Dionisie Erhan.

Foto credit: Mitropolia Chișinăului

Comentarii Facebook


Știri recente