Mitropolitul Sava a oficiat primul Botez în noua catedrală din Varșovia

Lidia Tymoszewicz, copilul inginerului șef care se ocupă de construcția noii catedrale din Varșovia, a primit Taina Sfântului Botez în locașul de cult emblematic pentru Biserica Poloniei. Aceasta este prima Taină a Botezului oficiată în Catedrala Sfânta Sofia, Înțelepciunea lui Dumnezeu, din capitala Poloniei.

În semn de apreciere pentru familia Tymoszewicz, Botezul a fost oficiat de Mitropolitul Sava al Poloniei la finalul lunii trecute, informează Biserica Ortodoxă a Poloniei.

Preafericirea Sa i-a felicitat atât pe părinții biologici, cât și pe cei spirituali și a făcut referire la importanța acestor Sfinte Taine care oferă bucurie și mântuire.

Mitropolitul Sava și-a exprimat bucuria față de progresul lucrărilor la noua catedrală din Varșovia care a fost posibil „cu ajutorul unor oameni de bună credință”.

Piatra de temelie a locaşului de cult a fost aşezată în data de 05 decembrie 2015, slujba de sfinţire fiind prezidată de Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului.


SFINŢIREA PIETREI DE TEMELIE A NOII CATEDRALE DIN VARŞOVIA


 

Biserica Sfânta Sofia are cinci cupole, iar interiorul bisericii va fi decorat cu fresce şi mozaicuri. Cel mai înalt punct va fi reprezentat de o cupolă consolidată din fier-beton, cu diametrul extern de 8,1 m şi înălţimea de 21,6 m.

Foto credit: Biserica Ortodoxă a Poloniei

Comentarii Facebook


Știri recente