Mitropolitul Rastislav al Ţinuturilor Cehe și Slovaciei se află în vizită oficială în Biserica Ortodoxă a Rusiei

Preafericitul Părinte Rastislav, Mitropolitul Ţinuturilor Cehe și Slovace, se află în această perioadă într-o vizită oficială în Biserica Ortodoxă a Rusiei. Mitropolitul Rastislav a ajuns vineri, 26 august 2016, în Moscova.

Mitropolitul Cehiei şi Slovaciei este însoţit în această vizită oficială de: Înaltpreasfinţitul Părinte Juraj, Arhiepiscop de Michalovce şi Košice, Înaltpreasfinţitul Părinte Michal, Arhiepiscop de Praga şi alţi clerici.

Delegaţia Bisericii Ortodoxe din Ţinuturile Cehe şi din Slovacia a fost întâmpinată vineri, 26 august 2016, pe aeroportul Sheremetyevo, de Înaltpreasfinţitul Părinte Ilarion, Mitropolit de Volokolamsk şi coordonatorul Departamentului de Relaţii Externe Bisericeşti al Patriarhiei Moscovei, împreună cu alţi clerici ruşi.

DSC_4513Tot în această zi, Preafericitul Părinte Kiril, Patriarhul Moscovei, l-a primit pe Mitropolitul Rastislav la reşedinţa Patriarhală şi Sinodală de la mănăstirea stavropighială „Sfântul Daniel” din Moscova. După încheierea întâlnirii, în timpul căreia au fost discutate diverse probleme de interes comun, Patriarhul Rusiei a înmânat distincţii bisericeşti membrilor delegaţiei Bisericii Ortodoxe din Ţinuturile Cehe şi din Slovacia. În semn de apreciere pentru contribuţia la dezvoltarea relaţiilor dintre cele două Biserici, Mitropolitul Cehiei şi Slovaciei a fost decorat cu ordinul Bisericii Ortodoxe Ruse al Sfântului Serghie de Radonej de gradul I şi a primit diferite daruri.

DSC04589-560x420De asemenea, Mitropolitul Ținuturilor Cehe şi ale Slovaciei i-a dăruit Patriarhului Kiril un  vas liturgic pentru spălarea mâinilor.

Vizita oficială a Mitropolitului Rastislav în Biserica Ortodoxă a Rusiei se va încheia vineri, 2 septembrie 2016.

Galerie Foto:

Sursa:

mospat.ru
patriarchia.ru

Comentarii Facebook


Știri recente