Mitropolitul Maximos al Elveției a fost întronizat la Chambésy

Înaltpreasfințitul Părinte Maximos al Greciei a fost întronizat sâmbătă, 18 august 2018, la Chambésy ca Mitropolit al Elveției. 

Arhimandritul Maximos Pothos, cancelarul Mitropoliei Elveției a fost ales în data de 10 iulie 2018 de Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice Mitropolitul Elveției, înlocuindu-l pe Înaltpreasfințitul Părinte Ieremia, care a fost ales Mitropolit al Ankarei.

Hirotonia în arhiereu a Mitropolitului Maximos a avut loc în data de 22 iulie și a fost oficiată de Sanctitatea Sa Patriarhul Bartolomeu, informează site-ul ecupatria.org.

În omilia sa de la hirotonia Înaltpreasfințitului Părinte Maximos, Patriarhul Ecumenic a adresat  noului ierarh un îndemn privitor la Centrul Ortodox din Chambésy:

„Luptați pentru acesta ca să poată funcționa în conformitate cu menirea lui. Să fie un loc dinamic al dialogului, al congreselor, al întâlnirilor ecumenice și al altor evenimente care servesc unității, promovării Ortodoxiei și a culturii ortodoxe”.

Ca și conducător al acestui Centru vă revine o mare responsabilitate, a spus Sanctitatea Sa.

Patriarhul Ecumenic a subliniat că „viața bisericii continuă, iar Centrul Ortodox din Chambésy este chemat să activeze cu un aer proaspăt și cu o organizare contemporană, rolurile sale inter-ortodoxe, inter-creștine și inter-religioase în misiunea păcii și a dialogului”.

Foto credit: ecupatria.org

Comentarii Facebook


Știri recente