Mitropolitul Laurențiu la Sâmbăta de Sus: De ce Maica Preacurată are un aşa de mare rol în viaţa noastră

Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, a slujit luni împreună cu Preasfinţitul Părinte Ilarion Făgărăşanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, la hramul Mănăstirii „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, județul Brașov.

Slujba a fost oficiată la altarul exterior din pădurea apropiată de mănăstire.

La predică, Mitropolitul a subliniat importanța Maicii Domnului în viața creștinului.

„De ce Maica Preacurată are un aşa de mare rol în viaţa noastră? Pentru că viaţa ei este legată direct de viaţa Mântuitorului Iisus Hristos, pentru că ea face legătura între Dumnezeu şi om”, a spus IPS Laurențiu.

„Dacă ar fi venit numai Fiul lui Dumnezeu, ca Dumnezeu adevărat, El ar fi venit ca să mântuiască lumea altfel decât a conceput iubirea nemărginită a lui Dumnezeu, ca să-şi dăruiască Tatăl pe Fiul şi Fiul să preia sarcina întregii omeniri printr-un Trup pe care L-a lipit într-o fire umană, pe care a lipit-o lângă firea dumnezeiască. Şi iată că a apărut persoana potrivită, pârga creaturilor, cea mai aleasă dintre fiinţele de pe pământ, Maica Preacurată”, a subliniat ierarhul.

La finalul Sfintei Liturghii, preotul Ionuț Marcel Pop, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Dumitru Stăniloae” din Brașov, şi preotul Ionuţ Margin au fost hirotesiţi iconomi stavrofori. De asemenea, Mitropolitul Laurenţiu i-a oferit starețului mănăstirii, arhimandritul Atanasie Roman, distincţia „Crucea şaguniană” pentru clerici.

Foto credit Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente