Mitropolitul Laurenţiu îi cheamă pe tineri la ITO2018 „să simtă că au un rol în Biserică şi în societatea românească”

Într-un interviu oferit recent pentru postul naţional de televiziune, Mitropolitul Laurenţiu al Ardealului i-a chemat pe tinerii care vor participa la ITO2018 „să simtă că au un rol în Biserică şi în societatea noastră”.

„Dorim ca tinerii noştri să crească liberi, într-o libertate responsabilă, bine coordonată şi cu repere bine definite, nu într-una haotică, de aceea îi chemăm pentru câteva momente de bucurie să simtă că sunt preţuiţi, că ei au un rol în Biserică şi în societatea noastră”, a subliniat ierarhul.

La Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși 2018 care va avea loc între 6-9 septembrie vor participa 2500 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani.

În cele patru zile ale evenimentului sunt așteptați la Sibiu tineri ortodocși din toate regiunile României, dar și din numeroase alte țări, dintre care amintim : Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Serbia, Albania, Macedonia, Germania, Franța, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Elveția, Turcia, India etc.


Ce simbolizează sigla ITO 2018


În ziua de 6 septembrie va avea loc deschiderea oficială a întâlnirii, devenită deja tradiție, unde vor fi prezentate delegațiile din toate eparhiile și țările.

A doua zi este destinată workshopurilor. Voluntarii facilitatori și moderatori vor implica cei 3.000 de participanți în discuții pe teme stabilite de organizatori, informează sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Sibiului.

După amiază va avea loc Conferința ,,Unitate. Credință. Neam. De 100 ori România” susținută de Emil Hurezeanu și moderată de părintele Constantin Necula, iar după aceasta toți tinerii vor porni în Procesiunea unității, pe traseul: Sala Transilvania – Catedrala Ortodoxă Sfânta Treime – Piața Mare.

În ziua de 8 septembrie, participanții vor merge la Muzeul ASTRA din Sibiu, unde vor participa la Sfânta Liturghie oficiată de Mitropolitul Laurențiu al Ardealului. După slujbă tinerii vor avea ocazia de a lua parte la mai multe ateliere de creație în aer liber cu tematică tradițională românească.

Întorși în Piața Mare din Sibiu, tinerii vor participa seara la un concert de muzică ușoară, după care va urma surpriza organizatorilor, care va rămâne secretă până la momentul acesteia.

În ultima zi, 9 septembrie, la Catedrala Mitropolitană va fi oficiată Sfânta Liturghie de un sobor de ierarhi, iar după slujbă va avea loc festivitatea de închidere, unde va fi predată ștafeta organizatorilor ITO 2019 ai Arhiepiscopiei Craiovei.


Sfântul Ierarh Andrei Șaguna va fi ocrotitorul ITO 2018


Reuniunea din septembrie 2018 se încadrează în seria întâlnirilor de tineret organizate la Baia Mare în 2013 și 2014, la Cluj în 2015, la București în 2016 și la Iași în 2017.

Întâlnirea de la Sibiu are ca scop crearea unui cadru în care tinerii participanți să se bucure de experiențe formatoare, să trăiască sentimentul comuniunii cu tineri din alte regiuni ale țării sau din străinătate, să împărtășească valorile de viață creștin-ortodoxe și să fie multiplicatori ai mesajului creștin în comunitățile din care provin.

Foto credit: ITO2018

Comentarii Facebook


Știri recente