Ce simbolizează sigla ITO 2018

Pe lângă faptul că îl reprezintă pe ocrotitorul celei de a cincea ediții ITO, sigla evenimentului internațional din toamnă face trimitere la Anul Centenar 2018, la dinamică, tinerețe, comuniune.

Proiectul ITO 2018 a fost lansat vineri, de Ziua Internațională a Tineretului Ortodox, în Catedrala Mitropolitană din Sibiu, în prezența IPS Laurențiu. Motto-ul întâlnirii va fi „Unitate, credință, neam”.

Potrivit site-ului oficial al evenimentului, sigla Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși – Sibiu 2018 este alcătuită din trei elemente: Înscrisul „ITO 2018”, Crucea Șaguniană și datele despre locul și perioada desfășurării.

Înscrisul „ITO 2018” transmite prin grafica utilizată dinamică și tinerețe, iar prin culoare – albastru – puritate și fidelitate.

Crucea Șaguniană – elementul central din siglă face trimitere la ocrotitorul ITO 2018, Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei.

Brațele crucii includ, în cromatica lor, culorile drapelului României (albastru, galben și roșu), pentru a sublinia momentul istoric aniversar în care se desfășoară întâlnirea de la Sibiu, Centenarul Marii Uniri de la 1918.

Prin forma lor, brațele crucii simbolizează comuniunea a patru tineri celebrând împreună. Cercul din centrul crucii indică faptul că evenimentul are loc în centrul țării, la Sibiu.

Cel de-al treilea element reprezintă titlul întâlnirii, locul și perioada în care se desfășoară.

ITO 2018 este organizat prin Departamentul de Tineret din cadrul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Sibiului, împreună cu:

  • Organizația Tinerilor din Sibiu (OTS);
  • Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) Sibiu;
  • Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu;
  • Facultatea de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna”;
  • Centrul de Tineret Seminarium Transsilvanicum.

Mai multe informații despre eveniment puteți afla pe pagina de Facebook a evenimentului și pe site-ul ito2018.ro.

Foto credit: ITO 2018

Comentarii Facebook


Știri recente