Mitropolitul Irineu la semicentenarul UMF Craiova: Medicina este un fel de altar

Mitropolitul Irineu al Olteniei a fost invitat vineri, 02 octombrie, la festivitatea dedicată împlinirii a 50 de ani de la fondarea Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Craiova (1970-2020).

IPS Irineu a spus că UMF Craiova este „o instituție de suflet a Olteniei”. El a subliniat legătura medicinei cu Biserica, atât din punct de vedere al colaborării, cât și vocațional.

Mitropolitul a spus că în Oltenia medicina s-a dezvoltat cu mult timp înainte de înființarea UMF, în bolnițele mănăstirilor și în centrele medicale particulare.

„Doctorul este un om cu vocație”, a continuat părintele mitropolit.

„Medicina este un fel de altar, iar medicul este un sacerdot care lucrează împreună cu Dumnezeu la îndreptarea acestor slăbiciuni umane. Valoarea medicului este deosebit de importantă, pentru că el este chemat să lucreze cu Dumnezeu, de la naștere, în timpul vieții și până în clipa când omul trece din lumea aceasta”.

În cadrul momentului aniversar, Mitropolitul Olteniei a conferit distincția „Crucea Sfântului Nicodim de la Tismana” – clasa I, Prof. Univ. Dr. Tudorel Ciurea, membru al Adunării Eparhiale, în trecut rector al UMF Craiova, informează Mitropolia Olteniei.

Foto credit: Mitropolia Olteniei


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente