Mitropolitul Irineu: Îngerii vor da mărturie pentru noi înaintea Tatălui Ceresc la înfricoșata judecată

„Îngerii păzitori sunt cei care scriu în Cartea Vieții faptele noastre şi vor da mărturie despre noi înaintea Tatălui ceresc la înfricoșata judecată”, a evidenţiat Mitropolitul Irineu al Olteniei în omilia rostită joi la hramul parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Craiova.

„Ei vor vorbi despre noi și ne vor prezenta înaintea lui Dumnezeu ca pe niște slujitori și iubitori de Dumnezeu care și-au îndeplinit responsabilitățile sufletești și trupești”, a spus Părintele Mitropolit despre îngerii păzitori încredinţaţi fiecărui om la Botez.

Pentru că biserica parohială este închinată Sfinților Arhangheli, Mitropolitul Irineu a îndemnat pe credincioșii din această comunitate să cheme mereu în rugăciune pe acești apărători împotriva vrăjmașului.

„Ori de câte ori ne cuprinde frica sau teama și rugăm pe Sfinții Arhangheli aceștia vin în ajutorul nostru și îi alungă efectiv de la viața noastră, din apropierea sufletului nostru și ca niște frați sfătuitori și ajutători ai noștri ne poartă de mână spre calea Împărăție lui Dumnezeu”, a evidenţiat ierarhul.

La finalul slujbei, părintele paroh Mucică Daniel Narcis a fost hirotesit iconom stavrofor în semn de apreciere pentru activitatea desfăşurată la parohia craioveană, informează Mitropolia Olteniei.

Foto credit: Mitropolia Olteniei

Comentarii Facebook


Știri recente