Mitropolitul Ierotheos Vlahos la Caransebeș

Înaltpreasfințitul Părinte Ierotheos Vlahos, Mitropolit de Nafpaktos și Sfântul Vlasie, s-a aflat, zilele trecute, în Episcopia Caransebeșului, la invitația Preasfințitului Părinte Episcop Lucian.

Sâmbătă, ierarhul a vizitat Mănăstirea Vasiova, iar duminică s-a aflat în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea Nera, unde a oficiat Sfânta Liturghie. După slujbă, ierarhul a vizitat șantierul Clinicii Nera, prima clinică de recuperare oncologică din România. În cursul serii, mitropolitul grec s-a aflat la Caransebeș unde a vizitat Catedrala episcopală și Centrul eparhial.

„Doresc să mulțumesc cu căldură Preasfințitului Părinte Lucian al Caransebeșului care m-a invitat în eparhia sa. Nu este prima oară când vin în România, de multe ori am fost la București, Iași și Craiova și am mulți prieteni și frați iubiți în România”, a spus ÎPS Părinte Ierotheos Vlahos, Mitropolit de Nafpaktos și Sfântul Vlasie.

În încheierea vizitei, mitropolitul grec a vizitat, alături ierarhul locului, Mănăstirea Teiuș din apropiere de Caransebeș.

„Considerăm oportune toate aceste întâlniri cu ierarhi din celelalte Biserici Ortodoxe surori pentru întărirea Ortodoxiei, a clerului și poporului binecredincios din eparhiile noastre și pentru consolidarea relațiilor între eparhiile ortodoxe din bisericile autocefale surori”, a declarat pentru TRINITAS TV PS Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Înaltpreasfințitul Părinte Ierotheos Vlachos s-a aflat în România pentru a participa la Simpozionul internațional „Valențe terapeutice ale spiritualității ortodoxe și direcții principale în dezvoltarea psihologiei contemporane”, de la Timișoara.

Comentarii Facebook


Știri recente