Mitropolitul Clujului s-a întâlnit cu viitorul Ambasador al României în SUA

Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei a primit vizita consilierului prezidențial Andrei Muraru, viitorul ambasador al României în Statele Unite ale Americii. Întâlnirea s-a desfăşurat vineri la Reşedinţa Mitropolitană din Cluj-Napoca.

Înaltpreasfinţia Sa l-a felicitat pe noul ambasador și i-a urat spor în noua misiune diplomatică.

Cei doi au vorbit despre sprijinul și misiunea Bisericii Ortodoxe Române în păstrarea identității și culturii române pe continentul american.

Excelența Sa, domnul Andrei Muraru, a evidențiat cât de importantă este implicarea Bisericii pentru bunul mers al societății, atât în țară, cât și în SUA. Totodată, a apreciat bogata activitate pastoral-misionară desfășurată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei în cadrul Eparhiei Clujului.

Andrei Muraru (n. 1982) este absolvent al Facultății de Istorie (2005), licențiat al programului de master „Românii și Europa” (2007) și doctor în Istorie (2011) al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

A lucrat în cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) încă de la înfiinţare (2006). Andrei Muraru a fost numit Consilier Prezidențial la data de 22 decembrie 2014. A fost numit Ambasador al României în SUA la finalul lunii februarie.

Sursă foto: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente