Mitropolitul Clujului, miilor de pelerini la Nicula: Doctorul cel mare poate tămădui și această pandemie

Adresându-se miilor de pelerini prezenți la hramul Mănăstirii Nicula, Mitropolitul Andrei al Clujului Maramureșului și Sălajului i-a încredințat pe aceștia că „Doctorul cel mare poate tămădui și această pandemie care s-a lățit peste toată lumea”. 

„Dintre toate terapeuticile creștine, rugăciunea este cea mai la îndemână”, a subliniat ierarhul sâmbătă, 15 august, la Sfânta Liturghie.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, copac, cer, mulţime, în aer liber şi natură
Foto credit: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Părintele Mitropolit a spus că trebuie să ne rugăm mai ales Maicii Domnului care intervine pe lângă Doctorul cel mare pentru că mult pot rugăciunile Maicii către Fiu. El a amintit că prima minune a fost făcută de Hristos la nunta din Cana Galileii la rugămintea Mamei Sale.

„Ar trebui ca toți, de la cel mare până la cel mic să ne rugăm lui Dumnezeu să înlăture această pandemie”, a spus Mitropolitul Andrei.

IPS Andrei a oferit mai multe exemple din Sfânta Tradiție și din Biblie referitoare la ajutorul Maicii Domnului și al Domnului nostru Iisus Hristos ca răspuns la rugăciune fierbinte și post.

„Eu zic că prin post și rugăciune, Dumnezeu ar înlătura și pandemia. Acum. noi nu-i putem convinge pe toți oamenii din lumea aceasta să se roage. Dar dumneavoastră, care iubiți pe Maica Domnului vă rugați pentru familiile dumneavoastră, pentru cei bolnavi pe care-i cunoaștem și, de ce nu, vă rugați și ne rugăm pentru toată lumea cuprinsă de suferință”.

„Acesta este cuvântul meu la acest praznic minunat al Adormirii Maicii Domnului: rugăciunea, tainele tămăduitoare – spovedania și maslul ne ajută foarte mult. Și de aici, de la acest loc de rugăciune plecăm întăriți la casele noastre. În suflet ducem credință, dragoste și pocăință. În suflet ducem tărie și cerească bucurie”, a încheiat Părintele Mitropolit citând o priceasnă închinată Maicii Domnului.

Sfânta Liturghie la Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului – Mănăstirea Nicula #AdormireaMaiciiDomnului #15august #LIVE

Publicată de TRINITAS TV pe Vineri, 14 august 2020

În ajunul Praznicului Adormirii Domnului, în jurul orei 21:30, Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Nicula a fost scoasă în procesiune pe altarul de vară al așezământului monahal, unde a fost străjuită de tineri îmbrăcați în straie populare.

Apoi, în jurul orei 22:00, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, Înaltpresfințitul Andrei, în sobor de preoți și diaconi, a oficiat Prohodul Maicii Domnului.

Vezi mai multe detalii pe site-ul oficial al Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Foto credit: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente