Mitropolitul Clujului: Ei sunt Apostolii de mâine!

Mitropolitul Andrei a spus miercuri despre tinerii teologi că ei sunt „Apostolii de mâine”, „dar nu numai de mâine, ci chiar și cei de astăzi, prin felul în care, cu viața lor, îl mărturisesc pe Domnul Hristos înaintea oamenilor”.

În acest sens, Mitropolitul Clujului le-a recomandat tinerilor teologi să-i urmeze pe ocrotitorii lor, Sfinții Trei Ierarhi, „învățătorii lumii”.

„Noi dorim ca și tinerii noștri studenți și tinerii noștri elevi, atunci când vor îmbrățișa preoția, și nu numai cei ce vor îmbrățișa preoția, să fie învățătorii lumii.

E mare nevoie în lumea în care trăim noi de apostoli care să îi determine pe oameni să ducă o viață creștină!”.

Vorba și predica nu-s credibile fără fapte

Părintele Mitropolit le-a atras atenția că totuși „vorba și predica” nu-s credibile dacă faptele noastre nu luminează:

„E necesară predica, e necesar Cuvântul lui Dumnezeu să fie vestit în toată lumea. Dar e nevoie ca și cel ce-l vestește, prin viața lui, prin sfințenia lui, să-L mărturisească pe Hristos Dumnezeu”.

Teologii clujeni și-au cinstit ocrotitorii miercuri, 30 ianuarie 2019, în cadrul Sfintei Liturghii în Catedrala Mitropolitană.

La slujbă au participat, alături de studenții și elevii teologi: profesorii Facultății și Seminarului Teologic Ortodox din Municipiu, reprezentanți ai Universității Babeș-Bolyai și ai Inspectoratului Școlar Județean din Cluj, oameni de cultură, oficialități.

Diac. Marin Cotețiu, cadru universitar la specializarea Artă Sacră a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj, a fost hirotonit preot misionar pe seama Capelei „Schimbarea la Față” din Gilău.

Diac. Marin Cotețiu hirotonit preot. Foto: Mitropolia Clujului

La final, Mitropolitul Andrei a oferit mai multe distincții. Vezi detalii și fotografii de la eveniment pe site-ul oficial al Mitropoliei.

Foto credit: Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului

Comentarii Facebook


Știri recente