Mitropolitul celor două Americi i-a vizitat pe credincioșii români din Atlanta

Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae i-a vizitat în perioada 29-30 ianuarie pe credincioșii români de la Parohia „Acoperământului Maicii Domnului” din Dacula, în zona orașului Atlanta. Cu acest prilej, de sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi, Mitropolitul celor două Americi a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohială.

Sâmbătă, Mitropolitul Nicolae a avut o scurtă vizită pe șantierul noii săli sociale a parohiei și a participat la o ședință informativă în care preotul paroh Nicolae Clempuș a prezentat activitatea parohiei în ultimii doi ani. La finalul zilei, IPS Nicolae a oficiat slujba Vecerniei împreună cu pr. Nicolae Clempuș, pr. Theodor Regos, preot pensionar și îmbisericit la Biserica Sf. Maria, pr. David Hudson de la Biserica Sf. Grigorie Teologul din Greenville și pr. George Acsente de la Biserica Sf. Împărați din Lilburn.

A doua zi, la Sfânta Liturghie, IPS Nicolae le-a vorbit credincioșilor despre puterea schimbătoare a harului lui Dumnezeu, oferind exemplul vameșului Zaheu:

„Zaheu vrea să facă tot binele posibil pentru a repara ceea ce s-a întâmplat nepotrivit în viața lui: să devină om cinstit și mai ales să fie slujitor al lui Dumnezeu. Acest lucru s-a produs în inima unui om păcătos și îndepărtat de Dumnezeu ca urmare a întâlnirii cu Hristos. Vedem mai întâi gestul lui Zaheu de a se ridica trupește și duhovnicește prin urcarea în sicomor și apoi răspunsul lui Dumnezeu, al Mântuitorului, care nu a ținut cont părerea lumii, ci a făcut ceea ce se cuvenea ca să salveze un suflet: a intrat în casa lui, i-a adus această bucurie care l-a întors pe Zaheu din calea păcatului și a îndepărtării de Dumnezeu”.

La final, IPS Nicolae a felicitat comunitatea românească de la Parohia „Acoperământului Maicii Domnului” din Dacula, pentru proiectul ambițios pe care l-au început și i-a îndemnat pe cei prezenți să contribuie la finalizarea lucrărilor.

Mai multe detalii cu privire la proiectul „Sala socială” găsiți pe site-ul oficial al Parohiei „Acoperământul Maicii Domnului” din Dacula.

Foto credit: Mitropolia celor două Americi

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente