Mitropolitul Basarabiei îi mulțumește Mitropolitului Teofan pentru ajutorul oferit românilor de peste Prut

Cu ocazia zilei sale de naștere, Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei a primit un mesaj de felicitare de la Mitropolitul Petru al Basarabiei în care ierarhul, pe lângă urările de bine, își exprimă recunoștința pentru ajutorul oferit românilor de peste Prut.

„Vă mulțumim pentru dragostea arătată față de poporul român din Basarabia și pentru ajutorul necontenit pe care l-ați oferit comunităților religioase ortodoxe din cadrul Mitropoliei Basarabiei”, subliniază Mitropolitul Petru.

Mitropolitul Basarabiei a spus că înalță rugăciuni pentru ajutor de la Dumnezeu în slujirea Mitropolitului Teofan și i-a adresat acestuia urări de sănătate, ani îndelungați și bucurii duhovnicești.

Citește mesajul integral pe site-ul oficial al Mitropoliei Basarabiei.

IPS Teofan a împlinit marți, 19 octombrie, vârsta de 62 de ani. Ierarhul este originar din județul Argeş. În slujirea arhierească a fost Episcop vicar patriarhal, apoi Mitropolit al Olteniei, iar din 2008 este Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Vezi mai multe detalii biografice aici.

Cele două mitropolii păstrează o legătură strânsă din care au rezultat de-a lungul timpului diverse acțiuni social-filantropice, evenimente liturgice sau culturale, iar numeroase parohii sunt înfrățite între ele.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente