Mitropolitul Basarabiei despre transformarea radicală a apostolilor de Rusalii. Puterea lucrării Duhului Sfânt

De Pogorârea Sfântului Duh, 07 iunie 2020, IPS Petru a slujit la Paraclisul Mitropoliei Basarabiei din Chișinău. La predică, Părintele Mitropolit a vorbit despre transformarea apostolilor prin lucrarea Duhului Sfânt.

Ierarhul a subliniat că pentru apostoli momentul primirii Duhului Sfânt a însemnat o transformare radicală în felul lor de a fi, a gândi, a se purta.

„Apostolii erau oameni simpli, pescari, neînvățați. În cei trei ani și jumătate cât Hristos a fost cu ei, El a încercat de nenumărate ori să le tâlcuiască scripturile, iar ei tot nu au priceput în totalitate. Unii dintre ei știau carte și cunoșteau doar ce auziseră în sinagogă, cunoștințele lor erau destule, dar nu limpezi în minte. Apostolii aveau comportamentul unor oameni de rând, aveau îndoieli, alții căutau măreție, erau temători, alții s-au lepădat de Hristos din pricina fricii”.

Mitropolitul Petru a explicat că toate acestea erau reacții pur omenești. „Dar acum, într-o clipă ei înșiși au ieșit din foișorul casei în fața mulțimii și Petru în numele lor a ținut cuvânt despre Învierea lui Hristos și faptele minunate pe care le-a făcut”.

„Așa a lucrat și lucrează Duhul Sfânt: din neînvățați face înțelepți, din fricoși face curajoși. Din fiecare apostol a făcut un predicator și mărturisitor”.

Înaltpresfinția Sa, a semnalat că Biserica este de natură Dumnezeiască prin faptul că Îl are pe Hristos capul ei, iar lucrarea Duhului Sfânt este permanentă, neîntreruptă. „Biserica este o instituție Sfântă prin esența ei, este o instituție divino-umană care ne pregătește pe noi pentru Împărăția lui Dumnezeu”.

„Duhul Sfânt pentru Biserică este ca respirația pentru om”, a spus ierarhul potrivit site-ului oficial al Eparhiei.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente