Mitropolitul Banatului, rugăciuni pentru ploaie. „Duhul Sfânt a venit în lume să mângâie, să mângâie și să mângâie”

După ce a oficiat Liturghia în Duminica Rusaliilor la Catedrala din Timișoara, Mitropolitul Ioan a mers în satul Șag pentru a binecuvânta ogoarele.

Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat de preotul paroh Florin Băran și credincioșii parohiei. Au pornit într-o procesiune de la biserică și până la hotarul satului, după o tradiție a locului respectată de sute de ani, notează Mitropolia Banatului.

Părintele Mitropolit a oficiat slujba de sfințire a apei și a binecuvântat țarinile, rostind rugăciunile speciale din Molitfelnic, prin care a cerut ca bunul Dumnezeu să ocrotească toate culturile și roadele de secetă, grindină, dăunători, inundații și vijelii.

©Mitropolia Banatului

„Puneți-vă nădejdea în Preasfânta Treime-Dumnezeu”, i-a îndemnat pe credincioși Părintele Mitropolit.

„Pune-ți-vă nădejdea în Duhul Sfânt care nu face altceva decât: a venit în lume să mângâie, să mângâie și să mângâie. Orice om îndurerat să se îndrepte cu privirea și cu inima spre Duhul Sfânt și mângâiere va afla de la Bunul Dumnezeu”.

În contextul secetei cu care se confruntă în acest an Banatul, dar și alte regiuni ale țării, Mitropolitul Ioan a lansat un îndemn la rugăciune pentru ploaie în a doua zi de Rusalii.

Potrivit tradiției Bisericii, de Sfânta Treime, se oficiază, după Sfânta Liturghie, la troițele ridicate în hotarele satelor sau la capătul holdelor, slujba de sfințire a apei și se binecuvintează țarinile, viile, grădinile, livezile, pentru ca Dumnezeu să le ocrotească de secetă, grindină, dăunători, inundații și vijelii.

Foto credit: Mitropolia Banatului


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente