Mitropolitul Banatului a donat îmbrăcăminte de iarnă pacienților din două spitale de psihiatrie

Aproximativ 1.000 de articole vestimentare de iarnă a oferit Mitropolitul Ioan al Banatului pentru pacienții cu afecțiuni psihiatrice de la două spitale din Timiș: Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță din Jebel și Spitalul de Psihiatrie din Gătaia.

Ierarhul i-a vizitat personal și le-a oferit darurile pacienților la mijlocul săptămânii trecute, informează Mitropolia Banatului.

De asemenea, Părintele Mitropolit a vizitat miercuri și persoanele cu dizabilități din cadrul Fundației „Pentru Voi”, prilej cu care le-a oferit o masă caldă tuturor beneficiarilor.

Înaltpreasfinția Sa a mers în vizită la atelierele lor de creație, unde, sub îndrumarea personalului specializat, persoanele cu dizabilități confecționează articole de print, felicitări, afișe, ornamente specifice sărbătorilor de iarnă, precum și alte obiecte hand made.

În prezent, Fundaţia „Pentru Voi” oferă servicii sociale unui număr de 200 de adulţi cu dizabilităţi şi familiile acestora, fiind singura organizaţie non-guvernamentală din capitala Banatului care oferă servicii comunitare pentru adulţii cu dizabilităţi intelectuale şi singura din România care oferă o paletă diversă de servicii.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sf. Dimitrie cel Nou la Catedrala Mitropolitană din București: PS Paisie Sinaitul explică ce munți mută credința

„Expresia mută munții atribuită credinței nu trebuie neapărat înțeleasă în sensul strict al cuvântului”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul duminică, la Catedrala Mitropolitană „Sf. Spiridon” – Nou din București. Liturghia în acest sfânt lăcaș…