Mitropolitul Ardealului a binecuvântat lucrările de renovare efectuate la Catedrala din Sf. Gheorghe

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a binecuvântat duminică lucrările de renovare efectuate la Catedrala din Sf. Gheorghe – paraclis episcopal, informează Episcopia Covasnei şi Harghitei.

Alături de Mitropolitul Ardealului au slujit: Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, și Preasfințitul Părinte Timotei, Arhiereu vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Îndemn la păstrarea identităţii

În cadrul omiliei de la Liturghie, Mitropolitul Laurențiu i-a îndemnat pe credincioșii prezenți „să înmulțească virtuțile care duc sufletele în sânul Părintelui Avraam”, şi a încurajat comunitatea în „păstrarea identității de credință și de neam”.

La finalul slujbei, Episcopul Andrei a prezentat istoricul „greu încercatei Catedrale din Sfântu Gheorghe” care a fost sfinţită de Patriarhul Iustin Moisescu.

La slujbele de la catedrală au asistat: Excelența sa, domnul George Ivașcu, Ministrul Culturii, Sebastian Cucu, Prefectul Județului Covasna, Antal Arpad, Primarul Municipiului Sfântu Gheorghe, precum și numeroși credincioși.

Foto credit: Episcopia Covasnei şi Harghitei

Comentarii Facebook


Știri recente