Mitropolitul Antonie Plămădeală evocat la Brăila

În anul închinat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române marilor păstori de suflete din eparhii, sâmbătă, 20 iunie a.c., Muzeul Brăilei ”Carol I” în cooperare cu Consiliul Județean Brăila au găzduit Simpozionul ”Incursiune în viața și activitatea Mitropolitului Antonie Plămădeală”, după cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea.

Manifestarea spiritual-cultural închinată memoriei ilustrului mitropolit a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, și a beneficiat de selecta prezență a unor renumiți profesori și personalități ale vieții culturale brăilene și nu numai.

Între participanți s-au numărat drd. Cristina Plămădeală, descendent colateral al mitropolitului Antonie, precum și fratele acestuia, ing. Mihai Plămădeală.

”Muzeul Carol I a organizat, în anul închinat marilor păstori de suflete un moment evocator în memoria neuitatului mitropolit Antonie Plămădeală, care o perioadă de timp a păstorit și județul Brăila, ca episcop al Buzăului.

Ne-am bucurat în același timp și de prezența Cristinei Plămădeală, rudă a vrednicului de pomenire mitropolit, care acum locuiește în Canada și care în prezent scrie o frumoasă și interesantă teză de doctorat dedicată vieții și activității mitropolitului Antonie Plămădeală!”, a arătat Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian.

În cadrul evenimentului, drd Cristina Plămădeală, aflată la debutul său literar, a prezentat publicului brăilean cartea sa intitulată ”Visul Mariei”.

În final, Ansamblul ”Dunărenii” al Școlii Gimnaziale Chiscani au oferit un moment de folclor românesc și dansuri populare.

Manifestarea s-a încheiat cu o sesiune de autografe pe care drd Cristina Plămădeală le-a oferit doritorilor pe volumul ”Visul Mariei”.

Evocarea vieții, activității și personalității mitropolitului Antonie Plămădeală la Brăila s-a dovedit a fi fost încă o mărturie adusă marilor păstori de suflete, nu numai în spațiul parohial, ci și între intelectualii, personalitățile și oamenii de cultură ai zilelor noastre.

Comentarii Facebook


Știri recente