Mitropolitul Andrei evidenţiează cuvântul biblic care i-a însufleţit pe făuritorii unirii

Prezent la ceremonia religioasă și militară din centrul Clujului, dedicată zilei de 24 ianuarie, Mitropolitul Andrei a explicat că făuritorii unirii au fost impulsionaţi de un cuvânt al Sfântului Apostol Pavel.

„Alexandru Ioan Cuza, de acolo de sus din Ceruri, şi cei mulţi care s-au luptat apoi pentru unirea de la 1 decembrie 1918 au fost însufleţiţi de acest cuvânt al Sfântului Apostol Pavel: Păstraţi Unitatea Duhului în legătura păcii”.

Ierarhul a sfătuit să avem şi noi în vedere cuvântul apostolului neamurilor.

„Cred că de acolo, din eternitate, ei insistă ca şi noi să păstrăm unitatea în credinţă, unitatea în lucrare, unitatea în naţiune şi atunci, dacă vom fi uniţi, vom fi puternici şi vom realiza lucruri multe”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

De la ora 12:30, Părintele Mitropolit Andrei a oficiat o slujbă de Te Deum în fața Monumentului Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, situat pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, vizavi de Palatul Administrativ din municipiul Cluj-Napoca.

Ceremonia publică a cuprins următoarele momente: prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă, intonarea Imnului Național al României, oficierea serviciului religios, alocuțiuni cu prilejul sărbătoririi Unirii Principatelor Române și depunerea de coroane și jerbe de flori.

Au fost prezente autoritățile militare, locale, județene și centrale, printre care: prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, alături de oameni de cultură și numeroși clujeni, mulţi îmbrăcați în costume populare.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente