Mitropolitul Andrei a slujit duminică la hramul Bisericii „Intrarea Domnului în Ierusalim” din cea mai mare comună a României: Florești, județul Cluj.
I-au fost alături în slujire Arhidiaconul Claudiu Grama, consilier eparhial pe probleme de misiune și protocol, Părintele Dan Hognogi, Protopop de Cluj I, Părintele Paroh Sebastian Rusu și alți clerici invitați.
Au participat oficialități locale și numeroși credincioși îmbrăcați în straie populare.
În predica sa, mitropolitul le-a vorbit credincioșilor despre starea omului de după căderea în păcat și despre izbăvirea omului din robia păcatului și a morții prin Mântuitorul Hristos.
Intrarea păcatului în lume l-a transformat pe omul frumos și nemuritor creat de Dumnezeu în om bătrân, urât și muritor. Iar Mântuitorul Iisus Hristos a venit în lume ca Domn al Vieții care biruiește moartea și inaugurează împărăția cea nesfârșită odată cu Învierea Sa, a spus părintele mitroplit.
Preasfințitul Părinte Andrei l-a hirotonit întru preot pe Diaconul Alexandru Ioan Circa, pe seama Parohiei Guga cu filia Valea Gugii, din Protopopiatul Dej.
La Chinonic, interpretele de muzică populară Adina Hada, Anicuța Mariana Roșu, Daria Mariș și Larisa Pașca au cântat pricesne specifice perioadei prepascale.
La finalul slujbei, Părintele Paroh Sebastian Rusu a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Andrei pentru prezență și i-a oferit o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos, iar noului preot hirotonit, Alexandru Ioan Circa, i-a dăruit ierarhului un Sfânt Chivot.
Mitropolitul Andrei le-a acordat diplome de aleasă cinstire tuturor celor implicați în buna gospodărire a parohiei.
Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Florești a fost înființată în 2013, desprinzându-se din Parohia „Sfântul Dumitru”, datorită creșterii numărului de credincioși. Între anii 2013-2016 a fost construită biserica parohială, iar în luna octombrie 2016, Mitropolitul Andrei a binecuvântat spațiul de slujire și lucrările efectuate până la acea dată.
În prezent, biserica, situată pe strada Cloșca, se află în proces de pictare în tehnica frescă, fiind finalizată pictura în Sfântul Altar. Comuna Florești, situată la doar trei kilometri distanță de Cluj-Napoca și înregistrează cea mai mare creștere a populației din România.
Foto credit: Mitropolia Clujului / Darius Echim
Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews