Mitropoliții Nicolae al celor două Americi și Nathanael de Chicago au coliturghisit în Duminica Ortodoxiei

Mitropolitul Ortodox Român al celor două Americi a slujit împreună cu Mitropolitul Nathanael de Chicago în Duminica Ortodoxiei. Slujba a avut loc în biserica parohiei grecești Sf. Nectarie din Palatine, Illinois, la invitația celui din urmă.

Cei doi ierarhi au vorbit despre semnificația Duminicii Ortodoxiei și despre nevoia de a ne mărturisi credința. Copiii parohiei au desfășurat o procesiune cu sfintele icoane, iar la slujbă a fost citit Sinodiconul Ortodoxiei.

Duminica Ortodoxiei a fost sărbătorită și la Catedrala Sf. Împărați Constantin și Elena din Chicago, unde liturghia a fost oficiată de clerul Catedralei.

Pr. Vasile Mureșan a citit Pastorala Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei, iar copiii de la Școala duminicală au organizat o procesiune cu icoane, intonând imnuri specifice Postului Mare.

Mitropolitul Nicolae, împreună cu alți ierarhi, cu preoți și credincioși ortodocși din zona Chicago au participat în aceeași zi la Vecernia Pan-Ortodoxă de la parohia ortodoxă antiohiană Sf. Gheorghe din Cicero, Illinois.

Părintele Milos Vesin de la parohia sârbă Sf. Arhanghel Mihail din Lansing, Illinois, a rostit un cuvânt de învățătură, iar răspunsurile au fost date în engleză, greacă, slavonă, română și arabă, de Corul Pan-Ortodox din Chicago, dirijat de doamna Gordana Trbuhovich.

Vecernia s-a încheiat cu citirea Sinodiconului Ortodoxiei, care este mărturisirea comună a dreptei credințe, și cu o procesiune cu icoane.

Foto credit: Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi

Comentarii Facebook


Știri recente