Mitropolia Munteniei și Dobrogei: Reprezentanții eparhiilor în consultări cu asociațiile de tineret

Reprezentanții centrelor eparhiale din Mitropolia Munteniei și Dobrogei s-au consultat marți la București cu reprezentanții ONG-urilor și asociațiilor de tineret pentru a găsi împreună răspunsuri la cât mai multe nevoi ale tinerilor.

Întâlnirea consultativă s-a desfășurat marți, 2 aprilie 2019, în Sala de conferințe a Centrului național pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București.

„A fost ultima dintre cele șase întâlniri care au avut loc la nivelul centrelor mitropolitane”, a precizat pentru Radio Trinitas Mihai Paraschiv, Inspector patriarhal la Sectorul Teologic Educațional.

„Prin aceste întâlniri dorim să creăm cadrul general în care putem realiza activități, atât centrele eparhiale, cât și asociațiile de tineret pentru a răspunde nevoilor pe care le au tinerii”, a adăugat Mihai Paraschiv.

„Dorim să vedem activitățile acestor asociații pentru a găsi acele puncte comune prin care putem crea programe și proiecte destinate tinerilor care să aibă același conținut pentru toți tinerii, nu doar din aceste asociații”, a declarat inspectorul eparhial Mihai Grobnicu, de la Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

La consultări au fost prezenți reprezentanți ai filialelor celor două asociaţii de tineret care funcţionează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: ASCOR şi LTCOR, reprezentanţi ai asociaţiilor şi ONG-urilor de tineret care îşi desfăşoară activitatea în Centrele eparhiale, cu binecuvântarea Chiriarhului, reprezentanţi ai Centrelor mitropolitane/eparhiale și delegaţi ai Patriarhiei Române.

Foto credit: Mircea Florescu / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente