Mitropolia Munteniei şi Dobrogei: Au început cursurile pentru obținerea gradelor profesionale în preoţie

Clerici din Mitropolia Munteniei și Dobrogei participă, începând cu 4 iulie, la cursurile pentru obținerea gradelor profesionale în preoţie, respectiv Definitiv și Gradul II, informează Ziarul Lumina.

Festivitatea de deschidere a avut loc luni la Biserica „Sf. Ecaterina” – Paraclis Universitar prin oficierea Sfintei Liturghii şi a slujbei de Te Deum.

Slujbele au fost oficiate de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal.

În cuvântul său, ierarhul a explicat că „lucrurile se schimbă cu o viteză nemaipomenită și pentru a putea face față noilor provocări sunt necesare aceste cursuri de definitivat și de grad”.

„Este necesară întocmirea lucrărilor de grad, care pentru dumneavoastră trebuie să constituie o bucurie și o realizare intelectuală și duhovnicească. De aceea, vă sfătuim ca aceste teme pe care le propuneți profesorilor să constituie un motiv de aprofundare a teologiei, un motiv de cercetare a situației actuale”.

„Multe lucrări ar trebui să se refere la studii de caz concrete, cu care ne confruntăm în activitatea pastorală, misionară și filantropică”, a precizat Preasfinţia Sa.

Cursurile pentru obținerea gradelor profesionale în preoţie sunt organizate la Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din Bucureşti și au rolul de a răspunde problemelor actuale pe care le întâmpină preoții în pastorație.

Foto credit: Ziarul Lumina

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente