Mitropolia Greacă de Chicago a înființat un departament de susținere a tinerilor în perioada tranziției spre facultate

Elevii absolvenți de liceu vor fi asistați de un nou departament de misiune al Mitropoliei Ortodoxe Grecești din Chicago să depășească provocările sociale, emoționale și spirituale pe care le implică perioada tranziției de la liceu la facultate.

Prin acest proiect, denumit sugestiv ,,Farul” tinerii greci vor învăța cum să abordeze problemele cu care se vor confrunta la facultate, dar și în viața de zi cu zi, informează site-ul oficial al Mitropoliei.

Mitropolitul Nathanael de Chicago a motivat alegerea numelui pentru departament prin pasajul scripturistic care-l descrie pe Hristos ca fiind Lumina lumii (Ioan 8:12).

„Ca lumină a lumii, Hristos este cel care strălucește în noi. Prin departamentul de misiune pentru tineret, viitorii adulți vor învăța cum să aprindă în sufletele lor lumina-Hristos când vor trece într-o nouă etapă a vieții, cea de adult”, a spus ierarhul.

Conform site-ului Mitropoliei Ortodoxe Grecești de Chicago, 60% dintre tinerii din America, părăsesc credința creștină.

Prima tabără destinată tinerilor, organizată de nou înființatul departament, se va desfășura în perioada 7-14 iunie 2020 la Facultatea Carthage din Wisconsin.

Foto credit: Fanari.camp

Comentarii Facebook


Știri recente