Mitropolia Banatului oferă ajutor victimelor tragediei din Timişoara  

Mitropolitul Ioan al Banatului s-a implicat în ajutorarea victimelor tragediei produsă în week-end la Timişoara. În urma unei dezinsecţii, trei persoane care locuiau într-un bloc aflat pe strada Mioriţei din municipiu au decedat ca urmare a intoxicației cu o substanță neurotoxică, iar altele au fost internate.

Ierarhul a anunţat luni că mitropolia se va ocupa de înmormântarea mamei şi a copilului de trei ani şi s-a interesat personal de starea tatălui aflat la terapie intensivă în spitalul din Timişoara.

Bota Elena avea 28 de ani, iar Darius, fiul ei, împlinise 3 ani.

Autorităţile au evacuat atât blocul în cauză, cât şi un bloc aflat în vecinătatea lui după ce au fost găsite mai multe tablete de insecticid.

Prezent la faţa locului, Mitropolitul Ioan a oferit persoanelor evacuate mai multe alternative de cazare şi masă gratuită.

Cei care nu au ales să meargă la rude sau prieteni au fost cazaţi la mitropolie, la un hotel din oraş şi la Mănăstirea Timişeni Şag, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica pr. Cristian Pavel, consilierul social de la Mitropolia Banatului.

Primele apeluri la numărul de urgenţă pentru raportarea situaţiei au fost efectuate în week-end.

„De sâmbătă au fost apeluri din acest imobil, dar părinţii primului copil decedat, în vârstă de 3 ani, au refuzat transportul la spital sâmbătă dimineaţa, iar seara au revenit cu telefonul pentru aceleaşi simptomatologii, inapetenţă, vărsături şi a fost transportat la spitalul de copii, unde a decedat pe secţie (…)”.

„Mama copilului de 3 ani a făcut un apel luni dimineaţă la ambulanţă, cu aceeaşi simptomatologie s-a stopat cardiorespirator, a fost resuscitată, dar s-a stopat din nou şi s-a declarat decesul”, a explicat, pentru Agerpres dr. Florin Crişan.

Mitropolitul va oficia slujba de înmormântare a persoanelor decedate.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente