Mitropolia Americii. IPS Nicolae a efectuat o vizită pastorală în parohia Sfinții Părinți Ioachim și Ana din Seattle

Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae a efectuat în perioada 2-3 septembrie 2017 o vizită pastorală în parohia Sfinții Părinți Ioachim și Ana din Seattle, Washington. Aceasta a fost prima prezență arhierească a IPS Nicolae în parohie după evenimentul intronizării ca și Mitropolit în data de 30 aprilie 2017.

Vizita a debutat sâmbătă, 2 septembrie 2017, prin întâlnirea membrilor Consiliului Parohial cu IPS Nicolae. În continuare, a fost săvârșită slujba Sfântului Maslu de Mitropolitul Ortodox al celor două Americi împreună cu preotul paroh Paul Porcescu.

În cuvântul rostit, IPS Nicolae le-a vorbit credincioșilor despre ascultarea, primirea și împlinirea cuvântului lui Dumnezeu în noul An bisericesc care a început la 1 septembrie, transmite Alexandru Popovici din partea Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi.

A doua zi, Înaltpreasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie la care au participat credincioșii parohiei. La sfârşitul slujbei, IPS Nicolae a vorbit despre parabola lucrătorilor celor răi și despre viața Sfinților Părinți Ioachim și Ana, ocrotitorii parohiei.

Parabola ne descoperă istoria mântuirii în Hristos, de la alegerea poporului evreu, trimiterea proorocilor, apoi a Fiului, până la judecata ”celor răi” și încredințarea viei altor lucrători, adică chemarea la mântuire a tuturor neamurilor. Pericopa evanghelică ne amintește de responsabilitățile pe care le avem fiecare ca slujitori în Biserică, clerici și credincioși. Acestea se cuvine să le împlinim după chemarea fiecăruia pentru a ne învrednici de răsplată la judecată, a spus Înaltpreasfinția Sa.

În cadrul omiliei rostite, ierarhul a evidențiat faptul că Sfinții Ioachim și Ana sunt exemplu de stăruință în rugăciune, credință și nădejde în Dumnezeu.

La final, IPS Mitropolit Nicolae i-a îndemnat pe credincioși să continue să susțină parohia și activitățile ei, să fie slujitori vrednici în Biserica lui Hristos.

Comentarii Facebook


Știri recente