Misiunea Socială „Diaconia” | Posibil parteneriat strategic în domeniul serviciilor educaţionale bazate pe inovare

Parteneriat strategic

Reprezentanţii Federaţiei Filantropia şi VIA University College au realizat o vizită de cunoaştere la Diaconia pentru stabilirea unui parteneriat strategic în domeniul serviciilor educaţionale bazate pe inovare

Reprezentanţii Federaţiei Filantropia (România) şi VIA University College (Danemarca) au efectuat în perioada 15-16 iunie 2017 o vizită de cunoaştere în cadrul Misiunii Sociale „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei.

Evenimentul a avut loc cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Scopul vizitei a fost identificarea oportunităţilor de colaborare în cadrul unui parteneriat strategic dintre Federaţia „Filantropia”, Via University College şi Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei.

Pe parcursul celor două zile, echipa a luat cunoştinţă de activitea Diaconiei în domeniul socio-educativ şi de tineret în scopul identificării direcţiilor de dezvoltare din cadrul parteneriatului. În acest sens au fost vizitate următoarele proiecte:

  • Centrul parohial din satul Coşcalia, unde activează o garderobă socială, un grup de voluntari şi sunt realizate activităţi educative pentru copiii din comunitate;
  • Trei Centre rezidenţiale aflate în Chişinău: Centrul Maternal şi Centrul de găzduire secundară pentru cuplurile mamă-copil aflate în situaţie de vulnerabilitate, Apartamentul social pentru tinerele orfane;
  • Întreprinderea socială Cangurul.md – serviciu profesional de curăţenie şi mutări care oferă oportunităţi de angajare pentru foştii beneficiari ai proiectelor Diaconiei;
  • Cantina socială mobilă din Chişinău serviciu care oferă o masă caldă vârstnicilor şi oamenilor aflaţi la limita existenţei.

În cadrul vizitei, delegaţia a avut o întâlnire cu Înaltpreasfinţitul Petru, Mitropolitul Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor.

Am întâlnit o echipă bine conturată, cu un manager care ştie să valorifice orice oportunitate. În parohii se fac lucruri excepţionale cu resurse minime, dar cu implicarea activă a angajaţilor şi voluntarilor din proiecte. Serviciile sociale ce le oferă Diaconia se ridică la standarde înalte de calitate. Ţin să remarc drept modele de bune practici înfiinţarea garderobelor sociale şi conexiunea între serviciile sociale oferite cuplurilor mamă-copil, a precizat pr. Cons. Ciprian Ion Ioniţă, preşedintele Federaţiei Filantropia.

Vizita în comunitate, ne-a inspirat şi credem că rezultatele obţinute implică cea mai importantă resursă-oamenii, a declarat Carmen Rotaru, International Project Consultant, VIA University College.

În calitate de furnizor de formare pentru pedagogi sociali, asistenţi sociali şi profesori, aici, în Chişinău, am văzut exemple strălucite de practică astfel încât un parteneriat în zona academică şi activitatea desfăşurată de Diaconia constituie o platformă excelentă de colaborare. Felicitări pentru dăruire, implicare şi curaj, a spus Carmen Rotaru.

Igor Belei, Director executiv al Misiunii Sociale „Diaconia”, a declarat că întâlnirea constituie o dovadă a grijei părinteşti din partea Patriarhiei Române şi este o oportunitate de a creşte calitatea serviciilor noastre şi colaborarea cu mediul academic.


Federatia Filantropia este o organizaţie privată, non-profit, care funcţionează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Ea reuneşte în acest moment, 23 din cele mai active asociaţii şi fundaţii, care lucrează în domeniul social, în eparhiile Patriarhiei Române. Misiunea Federaţiei este să sprijine Biserica în lucrarea ei social-filantropică savârşită pentru oameni şi comunităţile lor, în spiritul învăţăturii creştine.

VIA University College (Danemarca) este cel mai mare consorţiu de colegii universitare cu activitate intensă în plan internaţional în domeniul formării, schimb de bune practici, inovării sociale. Facultatea de Educaţie şi Ştiinţe sociale din cadrul VIA University Colege are un birou de reprezentanţă în Bucureşti (România), desfăşurând proiecte în domeniul socio-educativ în parteneriat cu universităţi, administraţia publică şi ONG-uri. Federaţia Filantropia este un partener strategic în dezvoltarea serviciilor educaţionale, având la bază inovarea.

Misiunea Socială „Diaconia” este structură a Mitropoliei Basarabiei şi membă a Federației Filantropia care activează pe întreg teritoriul Republicii Moldova, fiind unul dintre cei mai mari prestatori de servicii sociale. Organizația dezvoltă modele de intervenție socială, bazându‑se pe abordarea omului după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, într‑o relație de împărtășire și încredere cu partenerii sociali.

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente