Misiunea Diaconia inaugurează un centru social de îngrijire a refugiaților ucraineni în Chișinău

Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei va inaugura joi, 14 iulie, în Chișinău, un centru social destinat îngrijirii refugiaților ucraineni. Centrul Multifuncțional pentru Copil și Familie „Sfânta Ana” este o continuare a Programului „În Brațele mamei”, inițiat în 2011 cu scopul de a asigura dreptul fiecărui copil de a crește într-un mediu familial.

Destinat ajutorării femeilor și copiilor ucraineni refugiați în Republica Moldova, dar și familiilor cu situații dificile, centrul își propune integrarea pas cu pas a beneficiarilor în viața socială.

Centrul „Sfânta Ana” va oferi asistență socială pentru refugiați, servicii personalizate pentru adulți, consiliere juridică, servicii de tip after-school pentru copii și un mediu sigur pentru interacțiunea deschisă și regulată între grupurile sociale.

Evenimentul inaugural va avea loc la sediul centrului, str. Dubăsari 2, începând cu ora 09:00 și va fi transmis live pe pagina oficială de Facebook a Misiunii Sociale Diaconia.


Misiunea Diaconia este brațul filantropic al Mitropoliei Basarabiei, entitate canonică a Bisericii Ortodoxe Române. Organizația este membră a Federației Filantropia, care reunește organizațiile filantropice ale eparhiilor din Patriarhia Română.

România și Republica Moldova s-au mobilizat exemplar pentru a oferit sprijin refugiaților veniți din Ucraina după declanșarea războiului în această țară. O parte importantă a ajutoarelor oferite  de Misiunea Diaconia și de eparhiile sufragane ale Mitropoliei Basarabiei s-au realizat cu sprijinul Patriarhiei Române și al comunităților românești din diaspora.

Foto credit: Misiunea Socială Diaconia

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente