Ministrul pentru românii de pretutindeni s-a întâlnit cu preoții români din regiunea Calabria

Ministrul pentru românii de pretutindeni (MRP) s-a întâlnit luni cu preoții și membrii comunității românești din regiunea Calabria, Italia.

Evenimentul a fost cuprins în vizita de lucru pe care ministrul Natalia-Elena Intotero a efectuat-o în Republica Italiană în perioada 10-18 septembrie 2019, potrivit unui comunicat al MRP.

Natalia-Elena Intotero a vizitat Parohia „Sfântul Proroc Daniel și sfinții trei tineri” care a fost gazda unei întâlniri cu preoții români care slujesc la biserici din toată regiunea Calabria.

Discuţiile au vizat situaţia comunităţii româneşti din regiunea italiană şi posibilităţile de finanțare pentru susținerea cultelor și promovarea identității românești.

A fost adusă în atenţie şi Campania „Informare acasă! Siguranță în lume!”, derulată de MRP, prin care cetăţenii românii sunt informaţi cu privire la drepturile lor, dar şi asupra riscurilor de a deveni victime ale traficului de persoane şi sclaviei moderne.

Ministrul le-a mulțumit preoților români pentru faptul că sunt alături de comunitate şi i-a rugat să îi sprijine în continuare.

În regiunea Calabria sunt aproximativ 36.000 de români, dintre care peste 15.000 în provincia Cosenza.

Foto credit: Facebook / Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

Comentarii Facebook


Știri recente