Ministrul pentru Românii de Pretutindeni a vizitat Centrul Bisericesc din München

Natalia Intotero, Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, a vizitat duminică Centrul Bisericesc din München şi s-a întâlnit cu Episcopul vicar Sofian Braşoveanul.

Prezenţa oficialului român la aşezământul românesc a fost prilejuită de vizita pe care a întreprins-o în spaţiul german pentru a discuta cu membrii comunităţii româneşti din Bavaria.

Natalia Intotero a fost însoţită de o delegaţie a ministerului, dar şi de mai mulţi reprezentanţi ai Consulatului General al României din München.

„Mai întâi, delegația a participat la Sf. Liturghie, doamna ministru având prilejul să întâlnească şi să cunoască în mod direct comunitatea noastră, după care a vizitat Aşezământul Bisericesc în construcţie în München-Aubing”, a notat Episcopul Sofian Braşoveanul pe contul de Facebook.

„Domnia Sa a apreciat proiectul ca fiind cel mai elaborat din proiectele Bisericii Ortodoxe Române din afara ţării, foarte armonios, practic şi cu bună măsura gândit şi executat în mod excepţional”.

Ministrul Intotero şi-a exprimat dorinţa de a contribui financiar la proiectul de la Munchen despre care a spus că odată finalizat  „va deveni un catalizator al comunităţii româneşti din Germania”.

Dialogul ministrului cu diaspora românească s-a desfăşurat duminică la Consulatul General al României la Munchen. Foto credit: Ministrul pentru românii de pretutindeni

În landul Bavaria trăiesc peste 160.000 de români, iar în Baden-Württemberg aproximativ 146.000 de români.

Cei mai mulți dintre conaționalii noștri activează în domeniul cercetării, al medicinei sau sunt studenți.

Foto credit: Episcopul Sofian Braşoveanul/Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente