Ministrul adjunct de Externe al Greciei s-a întâlnit cu Arhiepiscopul Ciprului

Ministrul adjunct de Externe al Republicii Elene, Markos Bolaris, s-a întâlnit luni cu Preafericitul Părinte Hrisostom, Arhiepiscopul Ciprului, la reședința sa din Nicosia.

Potrivit unei informări a Arhiepiscopiei Ciprului, cei doi au discutat aspecte legate de relațiile dintre Biserică și stat, dar și alte probleme care privesc Ortodoxia la nivel global.

Ministrul Bolaris și-a exprimat mulțumirea pentru buna colaborare cu Arhiepiscopul Ciprului, subliniind că „întotdeauna este benefic schimbul de păreri și poziții mai ales pe temele majore ale Ortodoxiei”.

„Astăzi, cu o deosebită onoare și bucurie, l-am vizitat pe Preafericitul Părinte Hrisostom II, Arhiepiscopul Ciprului, la Sfânta Arhiepiscopie”, a scris Bolaris luni pe contul său de Twitter.

„Am avut ocazia să discutăm aspecte foarte interesante pentru drumul nostru comun și pentru ecumenicitatea Ortodoxiei și a culturii romeice”.

La întâlnirea de luni, 5 noiembrie 2018, Ministrul adjunct de Externe a fost însoțit de Ambasadorul Greciei în Cipru, Excelența Sa Ilias Fotopoulos.

Foto credit: Markos Bolaris / Twitter

Comentarii Facebook


Știri recente