Ministrul adjunct de Externe al Greciei s-a întâlnit cu Arhiepiscopul Ciprului

Ministrul adjunct de Externe al Republicii Elene, Markos Bolaris, s-a întâlnit luni cu Preafericitul Părinte Hrisostom, Arhiepiscopul Ciprului, la reședința sa din Nicosia.

Potrivit unei informări a Arhiepiscopiei Ciprului, cei doi au discutat aspecte legate de relațiile dintre Biserică și stat, dar și alte probleme care privesc Ortodoxia la nivel global.

Ministrul Bolaris și-a exprimat mulțumirea pentru buna colaborare cu Arhiepiscopul Ciprului, subliniind că „întotdeauna este benefic schimbul de păreri și poziții mai ales pe temele majore ale Ortodoxiei”.

„Astăzi, cu o deosebită onoare și bucurie, l-am vizitat pe Preafericitul Părinte Hrisostom II, Arhiepiscopul Ciprului, la Sfânta Arhiepiscopie”, a scris Bolaris luni pe contul său de Twitter.

„Am avut ocazia să discutăm aspecte foarte interesante pentru drumul nostru comun și pentru ecumenicitatea Ortodoxiei și a culturii romeice”.

La întâlnirea de luni, 5 noiembrie 2018, Ministrul adjunct de Externe a fost însoțit de Ambasadorul Greciei în Cipru, Excelența Sa Ilias Fotopoulos.

Foto credit: Markos Bolaris / Twitter

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 20 – 26 mai 2024

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți cu mare evlavie în lumea ortodoxă, fiind considerați ocrotitorii creștinilor și ai Bisericii. Cu această ocazie, multe biserici din întreaga lume și-au sărbătorit hramul, una dintre ele fiind…